1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

GA Site - Initial Connection Slow

Discussion in 'General Questions' started by jimeez, Jan 19, 2010.

  1. jimeez

    jimeez Thread Killer

    When I fist connect to the site, it takes anywhere from 30 to 90 seconds for the initial page to load...sometime longer. Once I make that initial connection, then she flies like normal. However, if I hit my back button and navigate back to the initial page, I get the same slow load.

    The tracert isn't showing any major problems, however; while watching the tracert, hops 8, 9, and 10 took forever to appear....roughly a minute. Is this still due to sharing hosting with Leon's brother?

    Code:
    Tracing route to globalaffairs.org [64.120.177.90]
    over a maximum of 30 hops:
    
    1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.113.27
    2     1 ms    <1 ms    <1 ms  208.253.xxx.xxx
    3     3 ms     3 ms     3 ms  Serial4-8.GW6.PHL6.ALTER.NET [157.130.35.65]
    4     4 ms     4 ms     4 ms  0.so-0-0-0.XL2.PHL6.ALTER.NET [152.63.33.34]
    5    10 ms    10 ms    10 ms  0.so-5-2-0.XL4.IAD8.ALTER.NET [152.63.36.209]
    6    10 ms    14 ms    10 ms  0.xe-11-1-0.BR1.IAD8.ALTER.NET [152.63.41.161]
    7     9 ms     8 ms     8 ms  206.111.0.201.ptr.us.xo.net [206.111.0.201]
    8    11 ms    12 ms    10 ms  vb2000d1.rar3.washington-dc.us.xo.net [207.88.13
    .62]
    9    14 ms    14 ms    14 ms  207.88.13.49.ptr.us.xo.net [207.88.13.49]
    10    21 ms    21 ms    21 ms  209.220.16.126.ptr.us.xo.net [209.220.16.126]
    11    21 ms    21 ms    21 ms  96.9.191.14
    12    20 ms    21 ms    21 ms  96.9.184.34
    13    20 ms    20 ms    20 ms  64.120.177.90
    
    Trace complete.
     
  2. Biker

    Biker Administrator Staff Member

    What page are you initially hitting? I know the portal has issues loading quickly and it's on my list of things to investigate. However, the forums should pop right up.
     
  3. jimeez

    jimeez Thread Killer

    Yep, it's the portal. That explains it.
    Code:
    http://www.globalaffairs.org/
    I'll just change my bookmark. ;)
     
  4. jimeez

    jimeez Thread Killer

    For whatever it's worth, this problem has reared its ugly head again.
     
  5. Biker

    Biker Administrator Staff Member

    Dunno. Not seeing anything here.
     
  6. jimeez

    jimeez Thread Killer

    Yeah, I don't think anyone ever saw it before either. Don't know what to say either. But it's definitely back.
     
  7. Greg

    Greg Full Member

    I too had some slowness accessing GA in the approx. 4 hour period preceding this post. (A few times a topic wouldn't open, timeout.) Although I've been having some connectivity problems I decided the slow GA response was due to Internet traffic, transient routing problems or perhaps heavy traffic on GA's server (doubtful). It's working fine now.
     

Share This Page