1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Friday's Quiz of the Week (Mixed)

Discussion in 'Issues Around the World' started by ethics, Nov 22, 2002.

  1. ethics

    ethics Pomp-Dumpster Staff Member

    I know some have been anxiously waiting to win their smackaroos and I thank some of you for reminding me... Here it goes, it's NOT as easy as last weeks:


    1. Which document is an example of a primary source?

    a. a textbook on Russian history
    b. an encyclopedia article on religions of the Middle East
    c. a novel on the Age of Exploration
    d. the diary of a survivor of a Nazi death camp

    2. Which historical events are in the correct chronological order?

    a. Crusades -> Renaissance -> Neolithic Revolution -> Roman Empire
    b. Roman Empire -> Neolithic Revolution -> Crusades -> Renaissance
    c. Renaissance ->Neolithic Revolution -> Crusades -> Roman Empire
    d. Neolithic Revolution -> Roman Empire -> Crusades -> Renaissance

    3. In Jonathan Swift's book "Gulliver's Travels" in chapter 3 of "A Voyage To Laputa". It reads : "They have likewise discovered two lesser stars, or satellites, which revolve about Mars, whereof the innermost is distant from the centre of the primary planet exactly 3 of his diameters, and the outermost 5". This is interesting because:

    a. Jonathan Swift was a hobbyist Astronomer and was actually looking at Jupiter and its moons.
    b. Jonathan Swift was given advice by Galileo, and Swift wanted
    to prod the Church when Galileo couldn't admit to this.
    c. This book was written before any moons were discovered by Mars.
    d. The moons were actually of another planet that the Church wanted to keep under wraps.

    4. King Mithridates VI ruled in Asia Minor in the first century BC.
    He was so afraid of assassination by poisoning, he came up with a novel idea. He gave himself small doses of poison each day in the hope that he would naturally build up a resistance to poisons. He eventually died of...


    a. Poison. If Darwin awards existed back in the 1st century BC. Mithridates VI would have been
    a winner.
    b. Old Age
    c. A sword.
    d. Poison he thought he had immunity to but was totally different than the stock he was practicing with.

    5. After the death of her husband, poet Percy Shelley, Mary Shelley (author of Frankenstein) kept her husbands:

    a. Penis, to remmember the good days
    b. Heart
    c. A pelvic bone for lonely nights.
    d. His frozen brain.

    6. The shortest war in history was between

    a. France and Germany in WWII
    b. Germany and Poland in WWII
    c. Zanzibar and Great Britain
    d. Hundred year War

    7. Jennifer Lopez was born in:

    a. Beverly Hills, LA
    b. Seatlle, WA
    c. Bronx, NY
    d. London, England

    8. How old is Bilbo in the movie, Fellowship of the Ring?

    a. 40
    b. 111
    c. 156
    d. 194

    9. A collection or group of genes is called:

    a. Genome
    b. Chromosomes
    c. Allels
    d. Genes

    10. Which stadium in the MidWest is known for its ivy on the walls:

    a. Wrigley Field
    b. Jacobs Field
    c. Comiskey Park
    d. Busch Stadium

    The first one to get all of the above correct gets 150 Dollars.
    Second place gets 75, and third gets 30.

    Quiz will be over by tomorrow 9AM Eastern Standard.

    If your post with an answer has "Edited by {your name}" an additional penalty of 30 dollars will be subtracted from your bank. In other words, all answers are final, unless your edition is worth the 30 smackaroos.

    Unlike last week, I will NOT PM you and let you know how close or far you were.

    Good luck, ladies, and gents. :)
     
  2. Domh

    Domh Full Member

    1 - D
    2 - D
    3 - A
    4 - A
    5 - B
    6 - B
    7 - C
    8 - B "a hunnert an eleventyeth!"
    9 - A
    10 - C
     
  3. Misu

    Misu Hey, I saw that.

    1. D
    2. D
    3. C
    4. C
    5. (no idea - going to guess B)
    6. C
    7. C
    8. B
    9. D
    10. A
     
  4. ethics

    ethics Pomp-Dumpster Staff Member

    Glad to see some new faces participating. :)
     
  5. BigDeputyDog

    BigDeputyDog Straight Shootin Admin Staff Member

    1. D
    2. D
    3. D
    4. C
    5. None of the above... (IM if you want my explanation)
    6. C
    7. C
    8. B
    9. B
    10. A

    BDD... :{)
     
  6. bruzzes

    bruzzes Truthslayer

    1. Which document is an example of a primary source

    a. a textbook on Russian history


    2. Which historical events are in the correct chronological order?


    d. Neolithic Revolution -> Roman Empire -> Crusades -> Renaissance

    3. In Jonathan Swift's book "Gulliver's Travels" in chapter 3 of "A Voyage To Laputa". It reads : "They have likewise discovered two lesser stars, or satellites, which revolve about Mars, whereof the innermost is distant from the centre of the primary planet exactly 3 of his diameters, and the outermost 5". This is interesting because:


    c. This book was written before any moons were discovered by Mars.

    4. King Mithridates VI ruled in Asia Minor in the first century BC.
    He was so afraid of assassination by poisoning, he came up with a novel idea. He gave himself small doses of poison each day in the hope that he would naturally build up a resistance to poisons. He eventually died of...


    b. Old Age

    5. After the death of her husband, poet Percy Shelley, Mary Shelley (author of Frankenstein) kept her husbands:


    b. Heart


    6. The shortest war in history was between



    c. Zanzibar and Great Britain

    7. Jennifer Lopez was born in:


    c. Bronx, NY


    8. How old is Bilbo in the movie, Fellowship of the Ring?

    b. 111


    9. A collection or group of genes is called:


    b. Chromosomes


    10. Which stadium in the MidWest is known for its ivy on the walls:

    a. Wrigley Field
     
  7. jamming

    jamming Banned

    1-D
    2-D
    3-C
    4-C
    5-B
    6-D
    7-C
    8-B
    9-B
    10-A
     
  8. Stiofan

    Stiofan Master Po

    1-D
    2-D
    3-C
    4-C
    5-D
    6-C
    7-C
    8-B
    9-A
    10-A

    ....but what do I know.
     
  9. ditch

    ditch Downunder Member

    1. D
    2. D
    3. C
    4. B
    5. D
    6. C
    7. D
    8. B
    9. A
    10. A
     
  10. ethics

    ethics Pomp-Dumpster Staff Member

    Answers

    The Answers in RED, I've also added some comments in BLUE


    1. Which document is an example of a primary source?

    a. a textbook on Russian history
    b. an encyclopedia article on religions of the Middle East
    c. a novel on the Age of Exploration
    d. the diary of a survivor of a Nazi death camp

    2. Which historical events are in the correct chronological order?

    a. Crusades -> Renaissance -> Neolithic Revolution -> Roman Empire
    b. Roman Empire -> Neolithic Revolution -> Crusades -> Renaissance
    c. Renaissance ->Neolithic Revolution -> Crusades -> Roman Empire
    d. Neolithic Revolution -> Roman Empire -> Crusades -> Renaissance


    3. In Jonathan Swift's book "Gulliver's Travels" in chapter 3 of "A Voyage To Laputa". It reads : "They have likewise discovered two lesser stars, or satellites, which revolve about Mars, whereof the innermost is distant from the centre of the primary planet exactly 3 of his diameters, and the outermost 5". This is interesting because:

    a. Jonathan Swift was a hobbyist Astronomer and was actually looking at Jupiter and its moons.
    b. Jonathan Swift was given advice by Galileo, and Swift wanted
    to prod the Church when Galileo couldn't admit to this.
    c. This book was written before any moons were discovered by Mars.
    d. The moons were actually of another planet that the Church wanted to keep under wraps.

    There is nothing unusual in that except Gulliver's Travels was published in 1726 and Mars' 2 moons were first discovered by US astronomer Asaph Hall in 1877!


    4. King Mithridates VI ruled in Asia Minor in the first century BC.
    He was so afraid of assassination by poisoning, he came up with a novel idea. He gave himself small doses of poison each day in the hope that he would naturally build up a resistance to poisons. He eventually died of...


    a. Poison. If Darwin awards existed back in the 1st century BC. Mithridates VI would have been
    a winner.
    b. Old Age
    c. A sword.
    d. Poison he thought he had immunity to but was totally different than the stock he was practicing with.

    His practice was so successful that when the Romans invaded in 63 BC, instead of being captured he tried to commit suicide, but the poison he took had no effect on him. Eventually the King ordered a slave to kill him with his sword!


    5. After the death of her husband, poet Percy Shelley, Mary Shelley (author of Frankenstein) kept her husbands:

    a. Penis, to remmember the good days
    b. Heart
    c. A pelvic bone for lonely nights.
    d. His frozen brain.

    Mary Shelley kept her husband's heart wrapped up in silk.


    6. The shortest war in history was between

    a. France and Germany in WWII
    b. Germany and Poland in WWII
    c. Zanzibar and Great Britain
    d. Hundred year War

    War lasted 38 minutes

    7. Jennifer Lopez was born in:

    a. Beverly Hills, LA
    b. Seatlle, WA
    c. Bronx, NY
    d. London, England

    8. How old is Bilbo in the movie, Fellowship of the Ring?

    a. 40
    b. 111
    c. 156
    d. 194

    9. A collection or group of genes is called:

    a. Genome
    b. Chromosomes
    c. Allels
    d. Genes

    10. Which stadium in the MidWest is known for its ivy on the walls:

    a. Wrigley Field
    b. Jacobs Field
    c. Comiskey Park
    d. Busch Stadium

    Winners are:

    Misu wins 1st Prize! (9 out of 10 but quicker post than InsaGt)
    InsaGt with 9 out of 10 right gets the 2nd
    and Bruzzes with also 8-10 but came later than Bruzz gets the third.


    Congrats to all of the participants who will get 10 dollars for participating, and the winners. :)

    Money should be in the bank for all. :)
     
  11. Misu

    Misu Hey, I saw that.

    omg, i won!??!!?!
     
  12. ethics

    ethics Pomp-Dumpster Staff Member

    Yep. By getting 9 out of 10 (good guess on 5 btw) and beating out InsaGt as far as timing of the post. :)
     

Share This Page