1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Forum Slow... We Know

Discussion in 'General Questions' started by ethics, Jan 30, 2010.

  1. ethics

    ethics Pomp-Dumpster Staff Member

    Looking in to it.
     
  2. cmhbob

    cmhbob Did...did I do that? Staff Member

    Haven't noticed anything from here.
     
  3. cdw

    cdw Ahhhh...the good life.

    I'm glad someone knows it, 'cause I didn't. :)
     
  4. Morg

    Morg The ultra-moderate

    I fixed it, Leon; I removed AVG and installed Avast! :geek:
     
  5. ethics

    ethics Pomp-Dumpster Staff Member

    LMAO!!!!!!!!!!
     
  6. Cariad

    Cariad cymru am byth

    Yeah, step up ya game, it's slow as molasses for me :p
     
  7. Biker

    Biker Administrator Staff Member

    Slow how? And at what time? I may need to rearrange some cron jobs depending on when it's happening.
     
  8. Allene

    Allene Registered User

    I'm not having any problems with it, but I just came on about 10 minutes ago.
     
  9. ditch

    ditch Downunder Member

    Most of my attempts to log on in the past few days have timed out.

    However, working a lot better tonight.
     
  10. Cariad

    Cariad cymru am byth

    Just slow - time of day doesn't matter for me, it's not instantaneous like other sites. when I log in and it tells me it's redirecting, I get fed up of waiting and click on the link to speed it up
     
  11. ethics

    ethics Pomp-Dumpster Staff Member

    Sounds like the home page issue.
     
  12. Cariad

    Cariad cymru am byth

    Quite possibly. Now that you've mentioned it, loading internal pages after that aren't so slow. And posting this message was instantaneous
     
  13. Biker

    Biker Administrator Staff Member

    Strange. The portal page is slow on the initial load, but the forums are normally pretty speedy.
     
  14. ditch

    ditch Downunder Member

    Today is the first in about the past week when I haven't had trouble logging in and had time outs when attempting to. Running beautifully.
     
  15. jimeez

    jimeez Thread Killer

    Sorry for resurrecting this one...and please don't take offense to this...but I figured you guys would want some feedback. And I'd like to see if it's just me.

    But GA has to be the slowest site that I visit on a regular basis. The page load times are horrendous. I feel like I'm back on dial-up sometimes. I know you guys had some hosting issues and then the vBulletin upgrades didn't help. But the last couple weeks have been absolutely atrocious. It's very difficult to navigate the site when it takes 15+ seconds for each page to load.

    I am seeing this both at the office and at home...at random times throughout the day. Even when it speeds up, it's still slow. Or slower than I think it should be or slower than it used to be. However, when I navigate the site on my iPhone via Tapatalk, it's fast as can be. Which leads me to believe the problem is with vBulletin and not the host?

    Anyone else seeing this?

    EDIT: it took this page 7.9 seconds to load after I hit the post button.

    Tracert looks fine.
    Code:
    Tracing route to globalaffairs.org [64.120.177.90]
    over a maximum of 30 hops:
    
    1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.113.1
    2     1 ms    <1 ms    <1 ms  xxx.xxx.xxx.xxx
    3     4 ms     4 ms     4 ms  Serial4-8.GW6.PHL6.ALTER.NET [157.130.35.65]
    4     4 ms     4 ms     4 ms  0.so-0-0-0.XL2.PHL6.ALTER.NET [152.63.33.34]
    5    10 ms    10 ms    10 ms  0.so-5-2-0.XL4.IAD8.ALTER.NET [152.63.36.209]
    6     9 ms    10 ms    11 ms  0.xe-9-1-0.BR1.IAD8.ALTER.NET [152.63.40.229]
    7     9 ms    28 ms     9 ms  te9-2-0d0.cir1.ashburn-va.us.xo.net [206.111.0.2
    01]
    8    12 ms    12 ms    12 ms  vb2000d1.rar3.washington-dc.us.xo.net [207.88.13
    .62]
    9    26 ms    26 ms    26 ms  ae0d0.mcr1.philadelphia-pa.us.xo.net [216.156.0.
    42]
    10    30 ms    30 ms    30 ms  216.55.42.26
    11    19 ms    19 ms    19 ms  ec1-20.agg04.sctn01.hostnoc.net [96.9.191.14]
    12    20 ms    20 ms    20 ms  ec0-64.bt0601.sctn01.hostnoc.net [96.9.184.34]
    13    19 ms    19 ms    19 ms  server.globalaffairs.org [64.120.177.90]
    
    Trace complete.
     
  16. Biker

    Biker Administrator Staff Member

    What browser and how many addons are you using in it? The newer version of the software does require a lot more resources and queries, but I'm not seeing the type of response times you're claiming.
     
  17. Allene

    Allene Registered User

    Jimeez, it took me 4 seconds to go from the e-mail alert to your post. I don't know what the standard is, but I can live with 4 seconds. Being out in the country for the past 8 years, I'm conditioned to things going more slowly, I guess.
     
  18. jimeez

    jimeez Thread Killer

    Well, can't use Chrome anymore. Which was definitely MUCH faster. I guess I could give IE a try again.

    Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 ( .NET CLR 3.5.30729) - Build ID: 20100401080539

    Generated: Wed May 26 2010 16:56:16 GMT-0400 (Eastern Daylight Time)
    User Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 ( .NET CLR 3.5.30729)
    Build ID: 20100401080539

    Enabled Extensions: [26]
    - Adblock Plus 1.2
    - Better Gmail 2 1.2
    - Better GReader 0.8.3
    - Better YouTube 0.4.3
    - BetterPrivacy 1.47.4
    - ColorfulTabs 4.6
    - Contacts 0.3.2
    - Gmail Notifier 0.6.4.1
    - Google Redesigned 0.4.5
    - Google Voice Add-on for Firefox 0.6.0
    - Google Wave Add-on for Firefox 0.0.2
    - Greasemonkey 0.8.20100408.6
    - IE View 1.4.5.1
    - InFormEnter 0.5.5.8
    - Java Console 6.0.03
    - Java Console 6.0.14
    - Java Quick Starter 1.0
    - Microsoft .NET Framework Assistant 1.2.1
    - MR Tech Toolkit 6.0.4
    - NoScript 1.9.9.80
    - Panic 0.3.7
    - Perspectives 3.0.3
    - Power Twitter 1.38
    - Pronounce 1.4
    - Update Notifier 0.1.5.5
    - YouTube Cinema 4.8

    Disabled Extensions: [2]
    - MediaWrap 0.1.7.3
    - PDF Download 3.0.0.1

    Total Extensions: 28

    Installed Themes: [1]
    - Default

    Installed Plugins: (16)
    - 2007 Microsoft Office system
    - Adobe Acrobat
    - Google Update
    - iTunes Application Detector
    - Java Deployment Toolkit 6.0.140.8
    - Java(TM) Platform SE 6 U14
    - Microsoft Office 2003
    - Microsoft Office Live Plug-in for Firefox
    - Microsoft DRM
    - Mozilla Default Plug-in
    - QuickTime Plug-in 7.6.5
    - Shockwave Flash
    - Silverlight Plug-In
    - Turner Media Plugin 1.0.0.10
    - Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library
    - Yahoo! activeX Plug-in Bridge
     
  19. Biker

    Biker Administrator Staff Member

    Disable all plugins and extensions and see if the issue clears up.

    I'm running Opera and Firefox (no addons for either) and am not seeing any heavy duty slow downs.

    Edit -- You can also try Chrome again. I've temporarily disabled port flooding on the firewall as part of another troubleshooting process. I may look for another firewall solution other than what we're using right now.
     
  20. jimeez

    jimeez Thread Killer

    Before I try Chrome again, when did you disable it? Because as of Sunday (the 23rd) I still have the Chrome problem.

    I'll give the plugin and extension thing a try, BUT I don't see these kind of page load problems with other sites. Got any vBulletin 4.0.3 sites I could try?

    Also, as always, thank you for responding so quickly. Don't know how you always do that, but thank you.
     

Share This Page